Borgare, sug kuk

Okej. Idag läste jag att Sony Eriksson gick med en vinst på 6.5 miljarder kronor förra året. Det är mycket pengar. 
För att fira detta, sparkade ledningen 5000 arbetare. Det suger.
Typ 5 minuter senare, såg jag denna lastbil.


Då tänkte jag så här. 
Hur i helvete kan kapitalismen stå som segrare, när 5000 Sony Eriksson- arbetare måste gå, plus de 3000 från volvo och leva på socialbidrag?  
Hur i helvete kan kapitalismen står som segrare, när den bara gynnar en pytteliten grupp av alla människor? 
Det sjuka var att det ens stod så på lastbilen, den var full av soptunnor? Men ändå, sjuka jävla männskor.


Kommentarer
Postat av: suzie

kapitalist är väl de enda man e. hehe skoja. nej men seriöst, jag är fet kapitalist. sry

2009-01-23 @ 09:06:27
URL: http://susanlee.blogg.se/
Postat av: hej

e du kommunist?

2009-01-24 @ 12:42:44
Postat av: oskr

hej: Hahaha nej verkligen inte, men jag är fan inte kapitalist :D

2009-01-24 @ 18:17:34
Postat av: Anonym

hej: Hahaha nej verkligen inte, men jag är fan inte kapitalist :D

2009-01-24 @ 18:19:51
Postat av: Jasmine

Du är visst kapitalist! :@

2009-01-24 @ 19:17:50
URL: http://rank.blogg.se/
Postat av: oskr

J: du är ett jävla kapitalistsumo



Å JAG GILLAR DE!!

2009-01-24 @ 19:38:32
Postat av: Malte Jansson

Läs gärna lite om liberalismen. Det hela handlar om personlig frihet och att verkligen kunna förverkliga saker. Sverige är ett av länderna med högst skattetryck i världen, om du ser på Sverige ekonomiskt märks det på många sätt. Det är inget som gör människor gott heller. Många i Sverige väntar på löningen för att de inte har några pengar kvar. Det är faktiskt så att Sverige är ett av i länderna där folk har minst sparade pengar. Det begränsar människor och gör att man inte kan uppfylla drömmar som kanske starta ett eget företag, eller utveckla möbeln du ritat på.



Glöm inte bort den viktiga friheten, och att alla människor är olika. Därför kan man inte begränsa invdivider då det faktiskt skadar dem.



Samtidigt för att gå tillbaka till Ericsson, så är det faktiskt tvärtom nu. De säljer sjukt lite telefoner mot innan, därav varslade de där 5000 personer. För att säkra att företaget inte ska gå i konkurs. De pengar som då tidigiare varit vinst kommer behövas. Samtidigt var det en omsättning, itne vinst som du beskrev har jag för mig. En enorm mängd går till utveckling av mjukvara som i sin tur alltså ger folk jobb.



Kommer inte till punkt med detta inlägg då jag är trött. Men hoppas det ger några tankar iaf, och igronera det inte. Läs på om Socialism och liberalism. Bilda dig din uppfattning, och strunta i vad vännerna säger eller tycker.



Jag kan inte heller förstå hur människor inte kan förespråka liberalism, men som jag tror Voltaire sa i sann frihetlig anda: "ag delar inte din åsikt men är beredd att dö för din rätt att uttrycka den".

2009-02-26 @ 00:37:32
URL: http://www.kostym.info
Postat av: oskr

okej? men liberalismen delar ju upp människor och ökar klasskillnaderna, är det frihet? liberalismen står för ökad frihet för vissa människor, men minskad frihet för andra. Hur tror du själv det skulle fungera om alla kunde starta företag hur som helst? På företag måste det ju ändå alltid finnas arbetare och självklart skulle det finnas löneskillnader mellan arbetare och chef, vilket skulle göra att fler människor hellre skulle starta företag, än att gå som underbetald.



Istället för att satsa på att göra det enklare för människor att starta företag, skall vi istället jobba på att minska löneskillnaderna, sänka arbetstiden och genom det öka arbetsbehovet och samtidigt minska arbetslösheten, så vi får ett mer jämställt Sverige.



Och förresten, personlig frihet, skall inte blandas ihop med ekonomisk frihet. Det är två helt olika saker och enligt mig skall man vara försiktig med att blanda ihop dem.



Jag försöker mitt bästa för att bilda en egen uppfattning och som du ser på kommentarerna, så är både Jasmine och Suzie kapitalister, vilket inte jag är (om man bortser från vad Jasmine tycker, men hon är helt blåst). Och kanske att det inte handlar om att söka efter, kämpa för att hitta och kanske även tvinga sig till att hitta en egen uppfattning, kanske att man ibland kan våga hålla med andra också.



Eriksson omsatte inte 5 miljarder kronor, utan gick med 5 miljarder i vinst.

Detta svar kanske är lite osammanhängande och svårt att förstå, men det löööser sig jao.



Till slut, lille Malte, så tror jag det är slut på liberalism och egoism, vi måste börja bli mer solidariska och tänka på alla de länder vi våldtagit och utnyttjat genom åren. Börjar vi inte ge tillbaka det vi tagit från alla u-länder, kommer deras hat mot västvärlden växa sig större och de kommer gå emot oss med storm, det kommer bli krig.



Vet att jag gick ifrån frågan, men jag har svårt att bara se nationellt eftersom vi har det relativt bra. Dessutom är skatterna kanske högst i Europa, men det är ren jävla bullshit om du säger att de är för höga. De som har lön, så att de betalar skatt, har ändå tillräckligt mycket pengar för att överleva och de som har lägre lön och betalar skatt ändå, kanske inte har det så bra, MEN DOM STÖDJER VÄL KNAPPAST DU ÄNDÅ.



Tack och hej Malte, jag är glad att du svarade på mitt blogginlägg och tycker det är nice att du är emot, men jag håller med Voltaire.

Som svar på att du citerade Voltaire, skall jag citera Hitler:



Vad händer om man hänger upp en jude på en vägg?

Det blir en ljudeanläggning!!



puss och kram

2009-03-03 @ 15:12:33
Postat av: Sven, din vän

Inte så jävla väl underbyggd argumentation, Malte Jansson som länkar till www.kostym.info.



En människa behöver frihet men också ansvar, annars fuckar skiten upp sig. Visst, jättekul att göra din möbel eller vad du vill, men sen när den säljer askasst och du satsat allt du hade på den slipper du i alla fall bo på gatan eftersom folk betalar skatt, a-kassa och så vidare.



Min farsa har gjort just det där, följt sina drömmar eller w/e, men det var fan inte pga låga skatter han skaffade sig en möbelverkstad. Vill du jävligt gärna uppfylla någon slags kvasidröm så fine, gå på komvux, börja på Capellagården, utbilda dig till snickare, sen kan du komma någonstans. Bara för att du har en miljon på kontot blir du fan ingen snickare.

2009-03-24 @ 15:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0